Sigur ai cofraje pe acasă și nu știi ce să faci cu ele. În cadrul acestui tutorial îți arăt cum poți transforma un cofraj de ouă în trandafiri frumoși ce pot fi folosiți pentru a împodobi oglinzi, rame pentru tablouri, goblenuri sau fotografii.
Am găsit acum un an un ”tutorial” pe net despre trandafiri din cofraje de ouă, dar pașii erau total inexistenți.
Am scotocit tot internetul și nu am găsit pași clari și concreți. Așa că am experimentat (materie primă tot este) și am realizat propriul model de trandafiri, bazat pe această imagine:
Pot spune cu mândrie că ai mei au ieșit mai faini și că vei avea o super oglindă dacă te hotărăști să-i folosești pentru așa ceva.
Poți să faci acești trandafiri și cu copiii într-o zi dedicată lucrului manual, de exemplu. Îi poți crea pentru a-ți înfrumuseța casa, ca activitate de weekend, ca exemplu de lucru în echipă…
Nimic nu îți stă în cale
Ai nevoie de:
- cofraje de ouă – orice culoare sau model – eu am folosit cofraje de la pachete de 30 de ouă;
- o foarfecă bună (pentru hârtie/carton);
- lipici pentru hârtie – eu am folosit silicon topit pentru că îmi era cel mai la îndemână.
Pași de lucru
Mai întâi decupează 5 cupe pentru ouă – eu am luat patru din mijloc și una de pe margine.
Am desenat pe cupe ca să știi cum să decupezi.
Nu e nevoie să desenezi, ideea este ca două cupe să aibă petale mai mari, una petale medii, una petale mai mici și una petale mici de tot.
Dacă nu ai o cupă mică, poți decupa trei petale simple din resturi sau dintr-o altă cupă mare.
Poți face petalele ceva mai late decât în poze.
Pasul foarte important și care dă volum și prestanță florilor este formarea petalelor. Îndoaie ușor petalele cam o treime de la vârf, spre exterior, apoi modelează-le cu degetele ca să își păstreze forma rotunjită.
Petalele sunt gata pentru asamblare. Poți începe cu cele mai mari și să adaugi lipici în interior și apoi o cupă nouă sau poți începe de la cele mici, pe spatele cărora adaugi lipici, după care le ții bine în interiorul cupei următoare.
Floarea este gata! Alături de suratele ei poate împodobi mândră orice ramă.
După ce ai realizat florile, le poți lipi pe o bază de carton sau din lemn (o ramă), le poți pune pe sârme pentru a face un buchet, le poți agăța cu ață în ghirlande magice.
Pentru a schimba culoarea trandafirilor, îi poți vopsi cu vopsele spray, acrilice, tempera sau cu acuarele, orice ai la îndemână.
Spor la lucru și nu uita să îmi scrii aici, să văd ce ți-a ieșit
Cu drag,
Andi
Trebuie sa fie interesante de facut niste flori albite pentru coronite si decoratii de Craciun, o sa incerc anul asta.
Felicitari pentru site, am gasit informatii utile la tine, mai ales la busturi pentru coliere, imi redeschid magazinul in curand si vroiam sa le fac singura pe marimi, culori si modele dorite de mine.
Sa ai o zi frumoasa!
Dragă Gina,
Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Da, sigur ar arăta minunat pe alb și cea mai faină parte e că se poate implica toată casa în realizarea coronițelor.
Ți-am vizitat magazinul, îmi place, e foarte simpatic. Când finalizezi câteva decorațiuni, busturi, mai hai pe la aici și lasă-mi un link cu produsele, să le admirăm
Mult spor!
Cu drag,
Andi
Podrian traducir al ESPAÑOL,pues me interesa mucho,está hermoso.
Hola Leonor,
Aquí está la página traducida:
https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ro&tl=es&u=http%3A%2F%2Fgradinacufluturi.ro%2Ftutorial-foto-flori-din-cofraje-de-oua%2F
Andrea
multumesc ptr.sfaturi azi 20 aprilie incep experimentul.Eu fac vaze de flori din prosoape???
Spor la treabă!