Al doilea atelier “Kanzashi – flori japoneze” din cadrul Incubator107 Cluj a avut loc luni seara, pe 1 aprilie, la librăria Bookstory.
Pentru al doilea atelier sunt mult mai pregătită. Ajung la librărie cu 20 de minute înainte de 7, de această dată intru direct, mi-am învăţat lecţia de data trecută. E frig şi oamenii mă privesc miraţi pe stradă. Eu nu simt frigul, mi-e bine, ştiu că urmează încă un atelier cu oamenii dragi mie şi vom crea obiecte frumoase. Este 1 aprilie, dar nimeni (în afară de google maps) n-a încercat să mă păcălească.
Înăuntru sunt primită în căldura binevoitoare a camerei pline de cărţi şi zâmbete. La subsol aranjez masa, de data asta ştiind exact ce vine unde, spre deosebire de data trecută când nu ştiam cum să mă organizez. Nu după mult timp vin şi cei care vor crea în seara aceasta sub îndrumarea mea. Puţini, de această dată, însă contează mai mult atmosfera şi susţinerea reciprocă decât orice altceva.
Cu un ceai cald foarte bun să ne acompanieze, ne punem pe muncă. Am reuşit să pregătesc mai multe materiale pentru seara aceasta – am tăiat pătrate toată ziua. Astfel, fiecare îşi poate alege combinaţia care i se potriveşte – organza cu mătase mată în contrast sau culori apropiate, dar cu model, mătase în mai multe nuanţe apropiate (roz şi lila) sau bumbac galben şi în dungi.
Avem doi băieţi care lucrează de zor. Florile rezultate arată foarte bine şi sper să fie purtate cu mult succes. La sfârşitul programului, o bună prietenă ne încântă cu Bach la vioară şi ne ajută să încheiem ziua muzical.
Lecţiile pe care le pot lua cu mine din seara asta: apreciază ce ai, deoarece valoarea nu depinde de volum (calitate peste cantitate), fiecare persoană este unică şi poate fi o sursă de inspiraţie şi un ceai cald şi o vioară ajută întotdeauna.
Vreau să mulţumesc echipei Incubator 107 pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o şi librăriei Bookstory din Cluj-Napoca pentru spaţiu şi sper să continuăm colaborarea în condiţii cât mai bune.
Cât despre ateliere, eu sper să mai ţin în viitor. Am nevoie de un spaţiu şi un număr minim de… să spunem patru persoane dispuse să înveţe, să creeze şi să se simtă bine în timp ce-şi transformă hainele vechi în accesorii frumoase. Până atunci voi continua seria de tutoriale şi sper să fie de folos pentru oamenii din toată ţara.
Buna ziua,
spuneti-mi va rog, cum procedati cu partea din spate a florilor la mine arata cumplit pe spate, am gasit tot felul de artificii sa arate mai bine, dar tot nu sunt foarte estetice. Tutorialele pentru petale sunt SUPER, insa ati uitat imbinarea si spatele sa le aratati.
multumesc
Bună, Sergiu. Mulțumesc pentru aprecieri.
Pe partea din spate cel mai important e capătul petalei, cel care nu e acoperit de fetru, să fie bine sigilat și tăiat excesul de lipici și fire. Nici eu încă nu am o tehnică suficient de bună pentru partea din spate (am văzut flori care să arate mult mai bine din spate – cred că din material sintetic).
Dacă lucrezi cu materiale sintetice e mai simplu, poți să topești marginea de jos după ce ai îndreptat-o și arată frumos. În tutorialele cu flori http://andrea.bede.ro/tutorial-flori-de-cires/ și http://andrea.bede.ro/tutorial-foto-crizantema-din-satin/ vezi cum arată și mătase și satin. În video vezi exact cum fac: http://youtu.be/TdrNrlXC1pM?t=1m57s
Sper că te-am lămurit. Dacă te mai pot ajuta cu ceva, să mă anunți.
O zi faină!