Despre Grădina cu fluturi

Ce este Grădina cu fluturi?

Grădina cu fluturi a început ca un hobby transformat în pasiune, transformat într-un proiect de lungă durată.

A pornit de la încercarea de a recicla nişte materiale textile pe care le aveam prin casă, combinată cu descoperirea în mediul online a tehnicii tsumami kanzashi, utilizată pentru crearea de podoabe de prins în păr.

Am găsit tehnica într-o iarnă şi am fost fascinată de posibilităţi. Pe atunci nu aveam nici o unealtă potrivită pentru a realiza florile.

Însă încetul cu încetul am făcut rost de un pistol de lipit, o foarfecă mare, nişte ace de broşă, nişte mărgele şi am început să experimentez. Dacă te interesează, citeşte mai multe despre mine (Andi) sau despre metodele utilizate în cadrul atelierului.

Lansarea Atelierului ”Grădina cu fluturi”

Oficial, Grădina cu fluturi şi-a primit numele în toamna anului 2012, după o căutare şi o documentare serioasă. Citeşte mai multe despre cum şi-a găsit atelierul numele.

Atunci am reorganizat şi website-ul, am creat şi pagina de facebook şi am început să ţin serios evidenţa muncii mele, să-mi creez o strategie şi să mă ocup de comunicarea cu comunitatea din Cluj-Napoca şi prin mediul internetului cu toată ţara. Poţi citi cum se prezintă atelierul online în social media.

Diferite elemente ale Grădinii cu fluturi

Îmi place foarte mult să scriu şi consider că mă pricep. În plus, am primit foarte multe de la comunităţile din care am făcut şi fac parte.

Aşa că vreau să returnez eforturile şi să transmit cunoştinţele pe care le-am acumulat atât despre florile şi insectele din materiale textile (prin intermediul tutorialelor), cât şi despre managementul unui proiect de genul atelierului meu, anume unul cu impact în societate.

Pe lângă materiale textile, am început să reciclez și alte materiale, ocazie cu care am susținut ateliere de mini dreamcatchere, creații din hârtie și ateliere de decorațiuni din mortare.

Mai jos ai o selecție de imagini de la atelierele pe care le-am organizat.

Vreau ca persoanele care vizitează site-ul acesta să rămână cu ceva de valoare, fie dacă e vorba şi numai despre inspiraţie, impulsul de a-şi urma şi pune în aplicare ideile, sau cu lucruri practice, cum să-şi gestioneze proiectele sau să creeze o decorațiune pentru sine sau cineva drag.

Scop şi obiective

Scopul proiectului, şi implicit al atelierului, este să valorifice materiale textile şi să facă cunoscută valoarea acestora dincolo de momentul în care nu mai pot fi purtate ca piese vestimentare. Practic să transforme haine ieşite din uz sau din modă în accesorii elegante şi durabile, de calitate, dar şi să creeze o comunitate în jurul acestei idei, în toată România.

Primele şi cele mai importante obiective pe termen scurt au fost atinse, anume realizarea a cel puţin trei colecţii de piese unice, prezenţa online a atelierului şi atingerea unui grup cât mai mare de oameni. Până acum am ajuns la aproape 3000 de persoane, dintre care un sfert au revenit, iar acest fapt mă bucură cel mai mult.

În timp, scopul Grădinii cu fluturi a evoluat, a devenit mai complex.

În momentul de față, scopul său este să aducă bucurie unui număr cât mai mare de beneficiari prin susținerea de ateliere și îmbunătățirea/crearea de tutoriale pentru a transmite cunoștințele pe care le-am acumulat de-a lungul timpului.

Dacă îți dorești să susții Grădina cu fluturi, o poți face prin participarea la ateliere, ajutor pentru organizarea de ateliere în țară sau donații.

Îți mulțumesc că îmi ești alături în această frumoasă aventură!

Cu drag,

Andi